Badem Nasıl Soyulur Badem, genellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilen ve sert kabuğa sahip olan bir meyve grubunda yer almaktadır. Badem, çoğunlukla çerez olarak iç kısmı kullanılarak tüketilir. Badem kabuğundan çıkarıldığında, içi ince kahverengi bir zar ile kaplıdır. Özellikle badem, omega-3 ve birçok faydalı mineral içermesi nedeniyle insan sağlığı açısından son derece yararlıdır. Ayrıca, kilo verme konusunda yardımcı olan badem, ara öğünlerde yaklaşık 10 adet tüketildiğinde kişiye tokluk hissi verir. Badem, kişinin diyet yapmasını daha kolay bir hale getirir. Badem yemeklerde, tatlılarda, kurabiye çeşitlerinde ve keklerde çiğ olarak kullanılabilir. Özellikle badem içini tatlılarda ya da yemeklerde kullanmak istiyorsanız, üzerindeki zarın soyulması gerekmektedir. Bademin üzerindeki zar soyulmadığında, tatlıda ve yemekte acı bir tat bırakmaktadır. Badem En Kolay Şekilde Nasıl Soyulur? Derince geniş bir tencerenin içerisine kaynamış sıcak suyu koyun, daha sonra içine bademleri atın ve yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar suyun içerisinde bekletin. Sıcak suyun içinde bekletilen bademlerin üzerindeki ince kahverengi kabuklar bu bekleme süresinin sonunda yumuşayacaktır. Sudan çıkardığınız bademleri daha sonra el yardımı ile kolaylıkla soyabilirsiniz. Bu yöntem ile kolaylıkla kabuklarını çıkardığınız bademleri iyice kurulayın ve ardından istediğiniz yemek, tatlı, kek ve kurabiyenin içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bademin kabuklarını soyduktan sonra, eğer isterseniz rondodan geçirip toz haline getirdikten sonra cam bir kavanozun içinde güvenle saklayabilirsiniz. Bademlerin Saklanması Kabuklarını soyduğunuz bademleri saklamak için mutlaka rutubetsiz bir ortam seçmelisiniz. Ayrıca bademleri saklayacağınız cam kavanozun kuru olması ve bademlerin iyice kurutulması, kaldırdığınız zaman küflenmemesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Eğer bademi kısa bir süre zarfında tüketecekseniz, kabuğunu soyma işleminden sonra buzdolabında bir kap içerisinde saklayabilirsiniz. Fakat daha uzun vadeli bademleri saklamayı planlıyorsanız, buzdolabı poşetlerine dilediğiniz miktarlarda koyarak buzluk ya da derin dondurucunun içinde saklayabilirsiniz. Alternatif Soyma Yöntemi Bademlerin kabuklarını soymak için diğer yönteme benzeyen bir teknik daha vardır. Tencerenin içine suyu ve bademleri koyun, ardından ocağın üzerine alın ve kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra bademleri süzgeçe alıp üzerine soğuk su gezdirin. Bademin kabarmış olan zar kabuğunu kolaylıkla soyabilirsiniz. Daha sonra havlu kâğıt ile kurulayarak istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. |