Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı bal badem tatlısı, oldukça lezzetli bir tatlıdır. Bademin faydaları oldukça fazladır vitaminler bakımından zengin olan badem tatlıya oldukça yakışan bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Biraz kalorili olan bu tatlı kadınları bir günlük kaçamak yapmaya itecektir. Çünkü oldukça lezzetli olan haşhaşlı bal badem tatlısı akşam yemeğinin ardından müthiş bir tamamlama olacaktır. Sizler için haşhaşlı bal badem tatlısının tarifini yazacağız.

Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Malzemeleri

Hamuru için
  • 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında olmalı)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 buçuk yemek kaşığı irmik
  • 1 tane yumurta
  • Yaklaşık olarak 2 buçuk su bardağı un
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla taze limon suyu
  • 2 su bardağı toz şeker
Üzeri için
  • Haşhaş
  • Badem
Haşhaşlı Bal Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak bir tencereye iki su bardağı su ve iki su bardağı toz şekerini katalım. Daha sonra şekerler eriyene kadar iyice karıştıralım. Şerbet kaynamaya başladıktan hemen sonra altını kısalım ve tam olarak 20 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam edelim. 2 damla limon suyunu ise şerbeti ocaktan almadan tam 15 dakika öncesinden katalım. Şerbet olduktan sonra ise ocağın altını kapatarak soğumaya bırakalım.

Derince bir kaba 125 gram tereyağını koyalım ve üzerine 1 tane yumurtanın sarısını ekleyelim ve akını ayıralım. Daha sonra ise sıvı yağı ve pudra şekeri, irmiği ve yarım paket kabartma tozunu kaba ekleyelim. Kapta bulunan bütün malzemeyi elimiz ile güzel bir şekilde yoğuralım. Yoğurmuş olduğumuz bu karışıma az bir şekilde unu katarak karıştırmaya devam edelim. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra dinlendirmeye bırakalım. Ayırmış olduğunuz yumurta akını ve haşhaşı ayrı bir kaba koyalım ve yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayalım. Yuvarlamış olduğunuz hamurları ilk önce yumurta akına ve hemen ardından haşhaşa bulayalım. Hamurun üzerine birer tane badem yerleştirelim. Daha sonra yapmış olduğumuz bu işlemleri devam ettirelim ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına koyalım. Yaklaşık olarak hamurları 30-35 dakika arasında pişirelim. Pişen haşhaşlı bal badem tatlısını fırından çıkardıktan sonra soğuk olan şerbeti üzerine dökelim. Yaklaşık olarak 15- 20 dakika boyunca şerbette bekletip ve daha sonra servis edelim.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Badem Yağı Yüze Sürülürmü?

Badem Yağı Yüze Sürülürmü?

Badem Nasıl Ekilir?

Badem Nasıl Ekilir?

1 Badem Ağacı Kaç Kilo Verir?

1 Badem Ağacı Kaç Kilo Verir?

Badem Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Ağacı Dikimi Nasıl olur?

Badem Ağacı Dikimi Nasıl olur?

Buzlu Badem Tarifi ve Malzemeleri

Buzlu Badem Tarifi ve Malzemeleri

Kavrulmuş Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kavrulmuş Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

1 Kg Badem Şekeri Kaç Adet

1 Kg Badem Şekeri Kaç Adet

Bodur Badem Ağacının Bakımı

Bodur Badem Ağacının Bakımı

Badem Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Badem Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Türleri ve Özellikleri

Badem Türleri ve Özellikleri

Badem Ağacı Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Badem Ağacı Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Badem Göz Estetiği Sonrası

Badem Göz Estetiği Sonrası

Badem Şekeri Besin Değeri

Badem Şekeri Besin Değeri

Badem Dikimi Sonrasında Bakım

Badem Dikimi Sonrasında Bakım

Ferragnes Badem Fidanı Bakımı

Ferragnes Badem Fidanı Bakımı

Badem Cinsleri Nelerdir?

Badem Cinsleri Nelerdir?