Badem Unu Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Badem Unu Tarifi ve Malzemeleri

Badem Unu

Badem unu, genellikle badem tozu ile karıştırılır. Ancak badem unu, özellikle kurabiye, ekmek ve pasta yapımında kullanılan bir malzemedir. Badem unu ile yapılan ekmekler, pasta gibi lezzetli olabilir. Badem unu genellikle 60 ile 80 lira arasında satılmaktadır. Bu nedenle, bazı tariflerde buğday unu yerine de kullanılabilir. Ancak badem ununun pahalı olması nedeniyle fazla tercih edilmeyebilir. Yine de, evde kendi imkanlarımızla badem unu yapmak mümkündür. Evde yapacağımız badem unu için güzel ve iri bademler yerine daha ucuz olan ufak çiğ bademler tercih edilebilir. Bademlerin ufak ve çiğ olması, hazırlanan ekmek ya da kekin lezzetini değiştirmez.

Badem Unu Hazırlamak İçin Malzemeler

  • 250 gram çiğ badem
  • Sıcak su

Badem Unu Nasıl Yapılır?

Badem unu için önce 250 gram bademi kaynar suyun içine koyun. Sonra bademleri yaklaşık 25 dakika kaynar su içinde bekletin. Bademler, kaynar suyun içinde kabuklarını bırakmaya başlar. 25 dakika sonra bademlerin üzerindeki kabukları elinizle bademden ayırın. Bademleri bir süzgeç yardımıyla süzün ve hemen kağıt bir havlu üzerine serip bademlerin kurumasını bekleyin. Kuruyan bademleri un haline getirmek için mutfak robotuna alın ve un haline gelene kadar ufalayın. Daha sonra badem ununu geniş bir tepsi içine döküp 15 dakika daha kurumasını bekleyin.

Badem Unu Lezzetli Midir?

Daha önce buğday unu ile yapmış olduğunuz bir tarifi badem unu ile yaparak iki tarif arasındaki farkı görebilirsiniz. Eğer mutfakta zaman geçirmeyi seviyorsanız, badem unu ile harika lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Size badem unu ile yapabileceğiniz lezzetli bir kek tarifi vereceğiz.

Badem Unu ile Vişneli Beyaz Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 170 gram tereyağı
  • 170 gram toz şeker
  • 170 gram un
  • 2 adet küçük boy yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya tozu
  • 70 gram badem unu
  • Yarım çay bardağı vişne
  • 75 gram beyaz çikolata
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 20-22 cm kelepçeli kek kabı

Badem Unu ile Vişneli Beyaz Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında tereyağı ve şekeri iyice karıştırın. Daha sonra karışımın üzerine yumurtaları kırın ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından kabın içerisine tuz ve vanilya tozunu ekleyin. Başka bir kabın içerisinde badem unu ve buğday ununu karıştırın. Ardından bu karışımı tereyağı karışımına yedirin. Kabın içerisine önce vişneleri, ardından da çikolatayı ekleyin. Daha sonra karışımı kek kabının içerisine güzelce dökün. Daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirip servis edebilirsiniz. Kekin piştiğini anlamak için kürdan kullanabilirsiniz. Kekin içine sokup çıkardığınız kürdan temiz ise kekiniz pişmiş demektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çiğ Badem Kaç Kalori?dir?

Çiğ Badem Kaç Kalori?dir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Güncel

Badem Yağı Zararları Nelerdir?

Badem Yağı Zararları Nelerdir?

Güncel

Badem Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Badem Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Badem Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Badem Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Badem Şekeri Besin Değeri

Badem Şekeri Besin Değeri

Badem Nasıl Kırılır?

Badem Nasıl Kırılır?