Buzlu Badem Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Buzlu Badem Tarifi ve Malzemeleri

Buzlu badem, bademin farklı kullanım türlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında ya da sahil bölgelerinde serinlemek ve yaz sıcaklarının neden olduğu hararetten kurtulmak amacıyla çok fazla tercih edilen bir üründür. Bademin kavrulmuş, çiğ olarak çerez şeklinde ya da kaplanmış şeker şeklinde tüketilen formlarının yanı sıra buzlu badem de popüler bir tüketim şeklidir. Buzlu bademin yapılışı çok pratiktir ve düşük maliyet gerektirir, bu nedenle de tüketimi oldukça yaygındır. En önemli özelliği yapımında kullanılan bademin çiğ (kavrulmamış) olmasıdır. Çiğ badem trans yağ içermediğinden daha sağlıklı olması buzlu bademi daha da cazip hale getirir. Buzlu bademin lezzeti kullanılan bademe bağlıdır. Bademin cinsi ne kadar iyi ve kaliteli olursa buzlu badem de o kadar lezzetli ve güzel olur.

Buzlu bademin yapımı ile ilgili en zor işlem, çiğ bademin kabuklarının soyulması işlemidir. Bu işlem biraz emek ve zaman istediğinden, soyulması için pratik yöntemlere başvurmak gerekir. Buzlu badem, Türk mutfağına ait olmayan bir lezzet olsa da Türk halkı tarafından severek tüketilmektedir. Pek çok insanın severek tükettiği buzlu badem sayesinde hem bu faydalı kuru yemiş sağlıklı bir şekilde tüketilmektedir. Böylece insanlar bademin pek çok faydasından istifade edebilmektedir.

Buzlu Badem İçin Gerekli Malzemeler

  • 200 gr. çiğ badem içi
  • Yeteri kadar buz parçası
  • Kaynar su

Buzlu Badem Nasıl Yapılır?

Buzlu bademin yapılışı son derece kolaydır. İlk yapmanız gereken şey bademlerin kabuklarının soyulmasıdır. Bademlerin kabukları iki şekilde soyulabilir. Birinci yöntem bademin kavrulması, diğeri ise bademlerin suda bekletilmesidir. Buzlu bademin özelliği nedeniyle kabuklar suda bekletilerek soyulur.

Bunun için bademleri bir kaba koyun. Üzerine kaynar suyu dökerek yaklaşık yarım saat boyunca bu suyun içinde bekletin. Daha sonra bademleri sıcak sudan alın ve tek tek kabuklarını soyun. Bademlerin tümü soyulduktan sonra derin bir kase hazırlayın. İçerisine şekilli buzları yerleştirin. Üzerine ise bademlerden dilediğiniz kadar ilave ederek hemen servis edin. Alternatif olarak, buz kalıplarının içerisine vişne suyu doldurup bunları dondurarak iki renkli buz ile de servis yapabilirsiniz. Tatlı sevenler için buzlu badem farklı şekillerde de servis edilebilir. Örneğin buzlu bademin üzerine pudra şekeri dökerek yenilebilir. Ayrıca şekilli buz kaplarından yararlanarak hazırladığınız buzlar ile buzlu badem daha şık görünebilir. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Badem Ağacı Dikimi Nasıl olur?

Badem Ağacı Dikimi Nasıl olur?

Kavrulmamış Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kavrulmamış Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Göz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Badem Göz Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Badem Nasıl Soyulur?

Badem Nasıl Soyulur?

Bertina Badem Özellikleri

Bertina Badem Özellikleri

Güncel

Badem Budama Zamanı

Badem Budama Zamanı

Güncel

Acı Badem Faydaları Nelerdir?

Acı Badem Faydaları Nelerdir?

Güncel

Acı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Acı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?