Acı Badem Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
19 Haziran 2024 Çarşamba

Acı Badem Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Acı badem yağı, çeşitli faydaları olan, acı badem meyvesinden elde edilen bitkisel bir yağdır. Bir badem türü olan acı badem içeriğinde uçucu yağlarla, siyanhidrik asit bulunur. Lezzetine acı tadı veren bu maddelerdir. Çerez olarak tüketilen tatlı badem gibi acı bademi tüketmek mümkün değildir. Bu badem türü daha çok acı badem yağı olarak kozmetik alanında kullanılır. Tadı oldukça keskin ve acıdır. Çeşitli kremlerin yapımında, ayakkabı boyası imalatında, kokuların üretiminde sıkça kullanılır. Acı bademin taze olarak ya da acı badem yağı olarak tüketimi zehir etkisi yaratabilir. Ayrıca tatlı badem yağının kullanıldığı alanlarda acı badem yağının da kullanılması mümkün değildir. Bunların etkileri de farklıdır. Acı badem yağının kullanım dozu da önerilenin dışına çıkmamalıdır. Soğuk presleme yoluyla üretilen acı badem yağı, soluk rengiyle, cevize benzeyen acımtırak tadıyla saç bakımında, cilt bakımına ve çeşitli sağlık sorunlarına karşı kullanılan doğal yağlardan biridir. Fakat bilinçli bir şekilde kullanılmasında yarar vardır.

Acı Badem Yağı Faydaları Nelerdir?

Acı badem yağının faydalarından yeterince yararlanmanız için, mutlaka bir uzmandan destek alınmalı ve kullanım dozu buna göre ayarlanmalıdır. Bilinçsizce kullanımdan kaçınılmalıdır. Doz aşımı olduğunda acı badem yağı öldürücü etki yaratabilir. 10 ml dozdaki acı badem yağı kişinin ölümüne neden olabilir. Ayrıca haricen kullanımda fazla miktarda acı badem yağının cilde sürülmesi yan etkiye neden olabilir. Bunun yanında antibiyotik ilaç kullanıyorsanız, acı badem yağının ilaçlarla etkileşimi söz konusu olabilir. Bunlara dikkat ederek, danışarak aşağıdaki acı badem yağı faydalarından sizler de yararlanabilirsiniz.

Sağlık Faydaları
  • Kan şekerini düşürmede yararı olur.
  • Kuru öksürüğün giderilmesi için acı badem yağı kullanılabilir.
  • Bağırsak kurtlarını düşürmek için bu yağı kullanabilirsiniz.
  • İdrar yapma sorunlarınız varsa, yine danışarak acı badem yağı kullanarak sorununuzdan kurtulabilirsiniz.
  • Acı badem yağının yorgunluk ve stres giderme etkisi olduğunu da belirtelim.
  • Kabızlıkta kullanılabilir.
Cilt Bakımı
  • Cildiniz kuru yapıda ise acı badem yağı sayesinde cildinizi nemlendirebilir, cildinizin daha gergin yapıda olmasını sağlayacak bitkisel kürleri hazırlamak için bu doğal yağdan faydalanabilirsiniz. Cildinizdeki sarkmaları geciktirir, kırışıklıklar için faydalı olur. İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde cildiniz daha genç bir görünüme kavuşacaktır.
  • Hamilelik sürecinde karında oluşan çatlaklar için de faydalıdır.
  • Cildinizde hassas göz çevresini makyajdan arındırmak için acı badem yağı içeren ürünleri kullanmanız tavsiye edilir.
Saç Bakımı
  • Saç derisine masaj yapılarak sürülürse, saçlarınızın gürleşmesine, canlanmasına ve parlaklığına katkı sağlar. Saçlarınızın şekil almasını kolaylaştırır, saç derisindeki kepeklenme ve enfeksiyon sorunları için de mükemmel bir alternatif olur. Saç bakımında acı badem yağının iki katı ölçüsünde tatlı badem yağı ile karıştırılarak saç derisine masaj yapılması çok faydalı olur.

Acı Badem Yağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Badem Kahvesi Saç Rengi

Badem Kahvesi Saç Rengi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Acı Badem Faydaları Nelerdir?

Acı Badem Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Saç Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Saç Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Cilt Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Cilt Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diş Bademi Ekimi

Diş Bademi Ekimi

Bodur Badem Ağacının Bakımı

Bodur Badem Ağacının Bakımı

Güncel

Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Güncel

Badem Nasıl Yetişir?

Badem Nasıl Yetişir?

Güncel

Badem Bahçesinin Hazırlanışı

Badem Bahçesinin Hazırlanışı