İnce Kabuklu Badem İnce kabuklu badem, minimum bakım gereksinimiyle yetiştirilebilen bir meyve ağacıdır. Aşılı bir badem ağacının verimi oldukça yüksektir ve sağlıklıdır. Anadolu'nun önde gelen meyve ağaçlarından biri olan ince kabuklu bademin bakım süresi yaklaşık üç yıldır. Bu sürenin ardından meyve vermeye başlar ve üretime geçer. İnce kabuklu badem ağaçlarının ömrü yaklaşık 50 ile 100 yıl arasında değişir. Bu süre zarfında meyve veren ağaçlar, ilkbaharda taze çağla olarak tüketilirken, sonbahara doğru ince kabuklu badem içi yenilebilir hale gelir. İnce Kabuklu Bademin Özellikleri Bademin birçok çeşidi vardır ve kurutularak lezzetli ve değerli bir besin kaynağı haline gelir. İnce kabuklu badem, çerez olarak satılır ve tüketilir, ayrıca şurubu yapılarak çikolata ve şekerlemecilikte kullanılır. İnce kabuklu bademin fiyatı genellikle yüksek olur. İnce kabuk içinden çıkarılan badem yağı ise kozmetik ve parfümeride kullanılır. Her anlamda faydalı olan ince kabuklu bademin yararları saymakla bitmez. Bu nedenle düzenli olarak tüketilmelidir. 100 gram ince kabuklu bademin içi çıkarıldığında besin değeri 612 kaloridir. İçerisinde C vitamini ve E vitamini bulunur. Ayrıca karbonhidrat, lif, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko ve antioksidanlar gibi değerli ögeler içerir. Sağlığımız için bu vitaminlere ve minerallere günlük olarak ihtiyaç duyarız. Dışarıdan bakıldığında önemsiz gibi görünen ince kabuklu badem, aslında mucizevi değere sahiptir. Günlük olarak bir avuç tüketilen ince kabuklu badem, kişilerin sağlığına faydalı olacaktır. Ancak, yüksek kalorili bir besin olduğu için günlük alınması gereken miktarın üzerinde tüketilmemelidir. İnce Kabuklu Bademin Sağlığa Faydaları
Yukarıda belirtilen sağlık faydalarının yanı sıra, ince kabuklu bademin insan sağlığı açısından önemi büyüktür. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için ince kabuklu badem tüketimi önemlidir. Çocuk gelişiminde de etkisi olan ince kabuklu bademin yeri büyüktür. Çerez olarak tüketilen ince kabuklu badem, sağlıklı bir yaşam kalitesi için gerekli ve tüketilmelidir. |