Çikolatalı Badem Şekeri Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Çikolatalı Badem Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı badem şekeri, klasik badem şekerinden lezzet ve görünüm olarak oldukça büyük farklara sahiptir. Badem şekerleri ülkemizde özellikle Mardin ve Diyarbakır illerinde yoğun olarak üretilen bir lezzettir. Günümüzde badem şekerlerinin renkli şekilde üretildiği de görülmektedir. Özellikle bu renkli drajeler çocuklar tarafından büyük ilgi görmektedir. Çocukların badem yemesini sağlamak amacıyla doğal badem şekerleri yapmak isteyenler için çikolatalı badem şekerinin yapımını paylaşmak istiyorum. Bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çocuklar ve yetişkinler için ideal bir atıştırmalıktır. Buzdolabında günlerce muhafaza edebilirsiniz.

Çikolatalı Badem Şekeri İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kavrulmuş badem içi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 160 gr bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı toz kakao
Çikolatalı Badem Şekeri Nasıl Yapılır?

Çikolatalı badem şekeri yapımı son derece kolaydır. Eğer çiğ badem seçmiş iseniz tavada kavurun ve soğuması için bekleyin. Bir kabın içerisine tereyağını atın ve eritin. Ocağı kapatarak üzerine çikolatayı ilave edin. İçerisinde kaynar su bulunan bir tencerenin içerisine oturtarak sıcaklığın etkisiyle eritin. Daha sonra badem tanelerini bu çikolata karışımının içine atarak her tarafının çikolata ile kaplanmasını sağlayın. Bir tepsiye yağlı kâğıt serin ve bademleri çikolatanın içinden alarak birbirine değmeyecek şekilde buraya dizin. Bu işlem tamamlandığında tepsiyi buzdolabına kaldırın ve yaklaşık yarım saat çikolataların biraz katılaşmasını bekleyin. Daha sonra çikolatalı bademlerin üzerine süzgeç ile kakaoyu eleyin ve tepsiyi hafif sallayarak kakaoya iyice kaplanmasını sağlayın. Çikolatalı badem şekeri hazır. Bu gayet doğal bir lezzettir. Arzu ederseniz şekeri karamelize ederek önce buna daha sonra çikolataya batırabilirsiniz. Bu arada kakao yerine Türk kahvesi ya da toz Antep fıstığı da ekebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Çikolatalı badem şekeri yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Çikolatanın yanmaması için benmari usulü eritme yöntemi kullanılmalıdır. Ayrıca, bademlerin tamamen çikolata ile kaplanması için karışımın iyice karıştırılması gerekmektedir. Çikolatalı badem şekeri, sadece lezzeti ile değil, aynı zamanda sağlıklı bir atıştırmalık olması ile de öne çıkar. Badem, içerdiği E vitamini, magnezyum ve lif ile sağlıklı bir besin kaynağıdır. Çikolata ise antioksidan özellikleri ile bilinir. Bu nedenle, çikolatalı badem şekeri, hem lezzetli hem de besleyici bir atıştırmalık olarak tüketilebilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Badem Gübrelemesi Zamanı

Badem Gübrelemesi Zamanı

Badem Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Badem Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Bodur Badem Ağacının Bakımı

Bodur Badem Ağacının Bakımı

Acı Badem Sütü Nemlendiricisi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Acı Badem Sütü Nemlendiricisi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Badem Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?