Kavrulmuş Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kavrulmuş Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kavrulmuş badem; pek çok yemiş çeşitlerinden bir tanesidir. Badem badem ağacında yetişen ve çağla adı verilen yeşil meyvenin zamanla değişimi sonucu oluşan bir besin maddesidir. Çağla ilk oluştuğunda eriğe benzemektedir. Fakat bir süre sonra dış kabuğu ve içerisinde yer alan tıpkı bir jöleli andıran kısım kat bir hal alır. Bu aşamaya gelen meyve bademi oluşturur. Badem çok faydalı bir besin maddesi olup hem çiğ hem de kavrulmuş olarak tüketim imkânı bulunmaktadır. Kavrulmuş yemişler de yüksek oranda trans yağ oluştuğu için daha çok kavrulmuş hali ile tüketilmesi gerektiği birçok Uzman tarafından önerilmektedir. Damak zevkine daha fazla hitap ettiği de bir gerçektir. Özellikle evde kendi imkânlarımız kullanarak kavrulmuş bademlerini kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey kendinize uygun bir döküm tava ayarlamaktır. Ayrıca fırında da kavrulmuş badem yapabilirsiniz. Bu arada daha sağlıksız olduğu bilinse dahi pek çok tatlının yapımında da kullanılmaya devam edilmektedir. Özellikle sütlü tatlıların yapımında kavrulmuş bademin ayrı bir yeri bulunmaktadır. Kavrulmuş badem de çiğ badem kadar olmasa da bazı faydalar sağlar. Badem kavrulmuş olarak yenildiğinde lezzeti nedeniyle daha fazla tüketileceği için bir süre sonra ciddi anlamda tüketim alışkanlığına neden olur ve tüketilen bu kavrulmuş bademler size kalori ile kilo olarak geri döner. Eğer kilo sorununuz var ise mutlaka kavrulmuş bademden uzak durmaya özen göstermeniz sizin için daha faydalı olacaktır.

Kavrulmuş bademin kalori değeri ne kadardır?

Çiğ bademin çok sayıda faydasının olduğu kavrulmuş bademin ise pek çok zararı olduğu bilindiği halde daha fazla tüketilen kavrulmuş badem yemişler içerisinde neredeyse en kalorili olanlarından bir tanesidir. Kavrulmuş olarak tüketmek isteyeceğiniz bir kâse badem içi ortalama kâse büyüklüğünde ise yaklaşık olarak 60 gr bir ağırlığa sahiptir. Bu miktarda kavrulmuş badem bir kişi tarafından çok rahat tüketilebilecek bir miktardır. 60 gr'lık kavrulmuş bademin kişiye sağlayacağı kalori miktarı ise yaklaşık 350 kaloridir. Avucunuza alarak masum görerek yediğiniz kavrulmuş badem ise yaklaşık 40 gr civarında olup be badem miktarının vücuda vereceği kalori ise yaklaşık 250 civarında olur. Eğer kavrulmuş bademi tuzlu olarak tüketir iseniz kalori miktarı da ona göre artış gösterecektir. Kavrulmuş badem sadece kalori değil aynı zamanda karbonhidrat bakımından da yüksek değere sahiptir. Örneğin 360 gr. Kavrulmuş bademin içerisinde yaklaşık 25 gr karbonhidrat, 70 gr. Civarında protein ve kavrulmuş bademin yarısı oranında da yağ bulunmaktadır. Bu değerler çiğ badem ile kıyaslandığında oldukça yüksektir.

Kavrulmuş Badem Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Badem Fiyatları Ne Kadardır?

Badem Fiyatları Ne Kadardır?

File Badem Kullanım Alanları

File Badem Kullanım Alanları

Badem Nasıl Yetişir?

Badem Nasıl Yetişir?

Badem Yağı Cilt Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Cilt Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

100 Gram Badem Besin Değeri

100 Gram Badem Besin Değeri

Güncel

Badem Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Badem Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Badem Protein Değeri Nedir?

Badem Protein Değeri Nedir?

Bertina Badem Özellikleri

Bertina Badem Özellikleri

Badem Aşısı Nasıl Yapılır?

Badem Aşısı Nasıl Yapılır?

Badem Yağı Hint Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Hint Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Ağacı Özellikleri ve Türleri

Badem Ağacı Özellikleri ve Türleri

Badem Meyvesi Faydaları Nelerdir?

Badem Meyvesi Faydaları Nelerdir?

Taze Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Taze Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

1 Badem Ağacı Kaç Kilo Verir?

1 Badem Ağacı Kaç Kilo Verir?

Badem Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Badem Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Çiğ Badem Faydaları Nelerdir?

Çiğ Badem Faydaları Nelerdir?