Bademli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Bademli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Kurabiye

Bademli kurabiye, Türk mutfağının sevilen tatlıları arasında yer alır. Özellikle kadınların gün ve çay saati davetlerinde tercih edilen bu lezzet, sağladığı enerji ve besin değerleriyle de dikkat çeker. Bademli kurabiye tarifine geçmeden önce, bademin sağlık açısından faydalarına değinmek faydalı olacaktır.

Bademin Faydaları

Badem, içerdiği magnezyum ve bakır sayesinde enerji verir ve kişinin gün içinde daha aktif olmasını sağlar. Ayrıca lif bakımından zengindir ve kansere karşı direnci artırır. Yemeklerden sonra 6-7 adet badem tüketmek, insülin ve glikoz artışını önlemeye yardımcı olur. Badem, şeker seviyesini dengede tutar ve kabızlığı önler. Badem veya badem yağı kullanarak sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz. Günde sadece 5 adet badem tüketmek bile kabızlığın önlenmesine yardımcı olur.

Cilt sağlığını koruma konusunda da badem oldukça faydalıdır. Badem ile yapılan nemlendirici ve temizleyici kremler cildimizi korumaya yardımcı olur. E vitamini, folik asit ve magnezyum bakımından zengin olan badem, içerdiği antioksidanlar sayesinde kalp sağlığı için de önemlidir. İyi ve kötü kolesterolü dengede tutar, içerisindeki bileşenler ve elementler sayesinde beyni geliştirir. Günde 8-10 adet badem tüketmek, hafızayı güçlendirir ve Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığını azaltır.

Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz badem
  • 300 gram tereyağı
  • 1 yumurta akı
  • 10 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle toz haline getirilmiş bademi teflon tavaya alıyoruz ve kısık ateşte yanmamasına dikkat ederek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan bademleri yoğurma kabına alıyoruz. Ardından 2 su bardağı unu da tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan unu yoğurma kabına toz bademlerin üzerine ilave ediyoruz. Un ve toz badem soğuduğunda üzerine 10 yemek kaşığı pudra şekerini, oda sıcaklığına gelen tereyağını, 1 yumurta akını, 2 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı ilave ediyoruz. Hamur kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru merdane yardımı ile 1 cm incelikte olana kadar açıyoruz. Açılan hamura bir su bardağı ile yuvarlak şekiller veriyoruz. Yuvarlak şekiller verilerek kesilen hamur parçalarını bardağın yarısını kullanarak yarım ay şeklinde tekrar kesiyoruz. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serip hazırlıyoruz ve ardından hamur parçalarını fırın tepsisine diziyoruz. 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Bademli Kurabiye Sunumu

Pişen kurabiyelerimizi sunum kabına alıyoruz ve üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Tercihen çay veya meyve suyu ile ikram edilebilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiğ Badem Kaç Kalori?dir?

Çiğ Badem Kaç Kalori?dir?

Acı Badem Sütü Kirpik Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Acı Badem Sütü Kirpik Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Gübrelemesi Zamanı

Badem Gübrelemesi Zamanı

Badem Dikimi Sonrasında Bakım

Badem Dikimi Sonrasında Bakım

Badem Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Badem Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Badem Yağı Yüze Sürülürmü?

Badem Yağı Yüze Sürülürmü?

Badem Yağı Kirpik Uzatırmı

Badem Yağı Kirpik Uzatırmı

Badem Nasıl Kırılır?

Badem Nasıl Kırılır?

Badem Yağı Cilt Lekeleri Tarifi ve Malzemeleri

Badem Yağı Cilt Lekeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ferragnes Badem Fidanı Bakımı

Ferragnes Badem Fidanı Bakımı