Bademli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bademli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Bademli kurabiye Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasındadır. Bademli kurabiye kadınların gün ve çay saati davetlerinde en ön sırada yer alır. Bademli kurabiye tarifine geçmeden önce bademin faydalarından bahsetmek istiyorum. Bademin içerisinde bulunan magnezyum ve bakır enerji verir, kişinin gün içinde daha aktif olmasını sağlar. Lif bakımından zengindir ve kansere karşı direnci artırır. Yemeklerden sonra 6 - 7 adet yenildiğinde insülin ve glikoz artışını önlemeye yardımcı olur. Badem şeker seviyesini dengede tutar. Badem kabızlığı önler, badem veya badem yağını kullanarak sindirim sisteminizin düzenli olarak çalışmasını sağlayabilirsiniz. Günde 5 adet badem kabızlığın önlenmesine yardımcı olur. Cilt sağlığını korur. Badem ile yapılan nemlendirici ve temizleyici kremler cildimizi korumaya yardımcı olur. E vitamini, folik asit ve magnezyum bakımından zengin olan badem içerisinde bulunan antioksidan sayesinde kalp sağlığı bakımından önemlidir. İyi ve kötü kolesterolü dengede tutar, içinde bulunan bileşen ve elementler sayesinde beyni geliştirmede etkilidir. Günde 8 - 10 adet yenildiği takdirde hafızayı güçlendirir ve Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığını engeller.

Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeleri
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz badem
  • 300 gram tereyağı
  • 1 yumurta akı
  • 10 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle toz haline getirilmiş bademi teflon tavaya alıyoruz ve kısık ateşte yanmamasına dikkat ederek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan bademleri yoğurma kabına alıyoruz, ardından 2 su bardağı unu da tavaya alıyoruz pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan unu yoğurma kabına toz bademlerin üzerine ilave ediyoruz. Un ve toz badem soğuduğunda üzerine 10 yemek kaşığı pudra şekerini, oda sıcaklığına gelen tereyağını, 1 yumurta akını, 2 çay kaşığı kabartma tozunu, 1 adet vanilyayı ilave ediyoruz ve hamur kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Yoğurup hazırladığımız hamuru merdane yardımı ile 1 cm incelikte olana kadar açıyoruz. Açılan hamura bir su bardağı ile yuvarlak şekiller veriyoruz. Yuvarlak şekiller verilerek kesilen hamur parçalarını bardağın yarısını kullanarak yarım ay şeklinde tekrar kesiyoruz. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serip hazırlıyoruz, ardından hamur parçalarımızı fırın tepsisine diziyoruz. 150 derecede ısıtılıp hazırlanmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Bademli Kurabiye Sunum; Pişen kurabiyelerimizi sunum kabına alıyoruz ve üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Tercihen çay veya meyve suyu ile ikram edilebilir.

Afiyet Olsun.

Bademli Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Badem Yağı Sivilce Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Sivilce Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Badem Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Badem Yağı Çatlak Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Yağı Çatlak Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bertina Badem Özellikleri

Bertina Badem Özellikleri

Badem Nasıl Kavrulur Tarifi ve Malzemeleri

Badem Nasıl Kavrulur Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acı Badem Yağı Faydaları ve Kullanımı

Acı Badem Yağı Faydaları ve Kullanımı

Güncel

Badem Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Badem Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Badem Kaç Kalori?dir?

Çiğ Badem Kaç Kalori?dir?

Badem Aşısı Nasıl Yapılır?

Badem Aşısı Nasıl Yapılır?

Acı Badem Yağı Kaş Çıkarır mı?

Acı Badem Yağı Kaş Çıkarır mı?

Acı Badem Sütü Yüze Sürülür mü?

Acı Badem Sütü Yüze Sürülür mü?

100 Gram Badem Besin Değeri

100 Gram Badem Besin Değeri

File Badem Kullanım Alanları

File Badem Kullanım Alanları

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6