Bademli Kurabiye Bademli kurabiye, Türk mutfağının sevilen tatlıları arasında yer alır. Özellikle kadınların gün ve çay saati davetlerinde tercih edilen bu lezzet, sağladığı enerji ve besin değerleriyle de dikkat çeker. Bademli kurabiye tarifine geçmeden önce, bademin sağlık açısından faydalarına değinmek faydalı olacaktır. Bademin Faydaları Badem, içerdiği magnezyum ve bakır sayesinde enerji verir ve kişinin gün içinde daha aktif olmasını sağlar. Ayrıca lif bakımından zengindir ve kansere karşı direnci artırır. Yemeklerden sonra 6-7 adet badem tüketmek, insülin ve glikoz artışını önlemeye yardımcı olur. Badem, şeker seviyesini dengede tutar ve kabızlığı önler. Badem veya badem yağı kullanarak sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz. Günde sadece 5 adet badem tüketmek bile kabızlığın önlenmesine yardımcı olur. Cilt sağlığını koruma konusunda da badem oldukça faydalıdır. Badem ile yapılan nemlendirici ve temizleyici kremler cildimizi korumaya yardımcı olur. E vitamini, folik asit ve magnezyum bakımından zengin olan badem, içerdiği antioksidanlar sayesinde kalp sağlığı için de önemlidir. İyi ve kötü kolesterolü dengede tutar, içerisindeki bileşenler ve elementler sayesinde beyni geliştirir. Günde 8-10 adet badem tüketmek, hafızayı güçlendirir ve Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığını azaltır. Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır? Öncelikle toz haline getirilmiş bademi teflon tavaya alıyoruz ve kısık ateşte yanmamasına dikkat ederek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan bademleri yoğurma kabına alıyoruz. Ardından 2 su bardağı unu da tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan unu yoğurma kabına toz bademlerin üzerine ilave ediyoruz. Un ve toz badem soğuduğunda üzerine 10 yemek kaşığı pudra şekerini, oda sıcaklığına gelen tereyağını, 1 yumurta akını, 2 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı ilave ediyoruz. Hamur kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru merdane yardımı ile 1 cm incelikte olana kadar açıyoruz. Açılan hamura bir su bardağı ile yuvarlak şekiller veriyoruz. Yuvarlak şekiller verilerek kesilen hamur parçalarını bardağın yarısını kullanarak yarım ay şeklinde tekrar kesiyoruz. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serip hazırlıyoruz ve ardından hamur parçalarını fırın tepsisine diziyoruz. 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Bademli Kurabiye Sunumu Pişen kurabiyelerimizi sunum kabına alıyoruz ve üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Tercihen çay veya meyve suyu ile ikram edilebilir. Afiyet Olsun. |