Kabuklu Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
24 Temmuz 2024

Kabuklu Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabuklu Badem

Sert kabuklu meyveler arasında yer alan badem, besin değeri yüksek bir üründür. Yaz aylarında çağla olarak tüketilen badem, zamanla dış kabuğunun sertleşmesiyle kabuklu badem haline gelir. Bademin dış kabuğu sertleşmeden de kuru yemiş olarak kavrulup tüketilebilir. Özel günlerde ve düğünlerde tadına bakmış olabilirsiniz. Bağlardan ve köylerden toplanan bademler, güneş ışığında doğal olarak kurutulmaktadır. Çok sulama gerektirmeyen bademler, yağmur, güneş ve toprağın etkisiyle bir E vitamini deposu haline gelir. Özellikle çocuklar için çok gerekli bir besin olan badem, değerli olduğu için pahalı bir üründür. Köylerden toplanan kabuklu bademler kurutulduktan sonra kabukları ile saklanmakta ve ihtiyaca göre kırılmaktadır. Pastalarda, keklerde ve misafir geldiğinde tüketilen badem, aynı zamanda pilavların içerisine de katılarak tüketilmesi gereken bir meyvedir.

Kabuklu Bademin Kullanımı

Marketlerden kabuksuz haliyle alınan bademlerin yanı sıra, kabukları kırılmadan kabuklu badem şeklinde köy pazarlarından da satın almak mümkündür. Kabuksuz bademi hemen tüketmeniz gerekirken, kabuklu bademi istenilen zamana kadar saklayabilirsiniz. Kabuklu bademleri her yerde kullanmak mümkün olmayabilir; bu nedenle bademli pilav veya iç pilav yapılacağı zaman kabuklu bademleri soymak veya kırmak gerekmektedir.

Kabuklu Bademin Faydaları

Kabuklu badem, sağlık açısından pek çok faydası olan bir besindir. İşte bazıları:

  • Yüksek E vitamini içeriği sayesinde güçlü bir antioksidandır.
  • Kalp sağlığını destekler.
  • Kemik ve diş sağlığı için önemli mineraller içerir.
  • Kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.
  • Cilt sağlığını destekler ve yaşlanma belirtilerini azaltır.

Kabuklu Bademin Saklanması

Kabuklu bademlerin uzun süre taze kalabilmesi için doğru şekilde saklanması gerekmektedir. Kurutulmuş kabuklu bademleri serin, kuru ve karanlık bir yerde muhafaza etmek, raf ömrünü uzatır. Ayrıca, hava geçirmeyen kaplarda saklanması da tazeliklerini korumalarına yardımcı olur.

Kabuklu Bademin Tüketim Önerileri

Kabuklu badem, çeşitli şekillerde tüketilebilir. İşte bazı öneriler:

  • Kavrulmuş olarak atıştırmalık şeklinde.
  • Çiğ olarak sağlıklı bir ara öğün.
  • Pilav ve tatlılara eklenerek.
  • Salatalara ve yoğurtlara katılarak.

Kabuklu bademin besleyici özelliklerinden en iyi şekilde faydalanmak için düzenli olarak tüketilmesi önerilir. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programında kabuklu bademe yer vermek, genel sağlık durumunuzu iyileştirebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni