Bal Badem Tatlısı Bal badem tatlısı, şerbetli tatlı tarifleri arasında yer alan ve hafif kıvamı ile ağızda dağılan bir lezzettir. Evde vakit kaybetmeden kolaylıkla hazırlanan bu güzel tatlı, herkes tarafından sevilen bir lezzet olma özelliğine sahiptir. Hem görünümü ile farklı bir tatlı olması hem de yapılışı ve ağızda dağılan kıvamı ile oldukça beğenilen bal badem tatlısının yapılışını beraber inceleyelim: Bal Badem Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Bal Badem Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle margarini iyice eriterek bir kabın içerisine alın. Daha sonra içerisine sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek bu karışımı iyice çırpın. Toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tüm malzemeleri birbirine katın. Hazırlamak istediğiniz hamur kulak memesi kıvamında olacağı için hamurunuzu yoğurmaya başlarken unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hazır hale getirdiğiniz hamuru bir süre dinlenmeye bıraktıktan sonra, diğer taraftan da bir fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bir parça alarak önce yuvarlayın, daha sonra yassı bir şekil vererek irmiğin içine gezdirip iyice bulayın. Fırın tepsisine dizdiğiniz bu hamurların hepsini hazır hale getirdikten sonra, daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan, bal badem tatlısının şerbeti için bir tencere içerisine toz şeker ve suyu ekleyerek ocağın üzerine bırakın. Kaynamaya başlayan şerbetin içerisine limon suyunu da ekleyerek iyice kaynatın. Daha sonra pişmiş olan hamurlarınızı şerbetin içerisine koyarak bir süre dinlenmeye ve şerbetini çekmeye bırakın. Üzerini istediğinize göre badem gibi yemişler ile süsleyerek servise hazır bir hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun. |