Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Badem tatlısı, damaklar da bırakmış olduğu enfes tat ve kıvam ile herkesin severek yiyeceği hafif bir lezzet olan tatlı tarifidir. Yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olan badem tatlısı diğer tatlıların yanı sıra içerisindeki malzemeler arasında bulunan badem ile daha güzel bir kokuya ve tada sahiptir. Şerbetli tatlıların arasında bulunan bu enfes lezzet ile servisleriniz daha hafif mükemmel ve doyulmayan bir tada sahip olmaktadır.

Badem tatlısı için gerekli olan malzemeleri
  • 1 su bardağı çekilmiş badem,
  • 2 adet yumurta,
  • 250 gram margarin,
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi,
  • Bir çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 paket vanilin,
  • 1 çay kaşığı toz maya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 4 buçuk su bardağı un,
Badem tatlısı şerbeti için
  • 4 su bardağı su,
  • Bir tatlı kaşığı limon suyu,
  • 3 buçuk su bardağı toz şeker,
Badem tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle margarini eriterek bir kabın içerisine alın ve yumurta ekleyerek çırpmaya başlayın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırarak bir köşeye bırakın. Daha sonra içerisine sıvı yağı da ekleyerek karıştırın ve içerisine irmik ve pudra şekerini ekleyerek hamur haline getirerek yoğurmaya başlayın. Daha sonra hamurunuzun içerisine çekilmiş olan bademleri ve Hindistan cevizini de ekleyerek yoğurmaya başlayın ve unu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. En son olarak da kabartma tozu, vanilin ve toz mayayı hamurunuzun içerisine ekleyerek iyice yoğurun ve üstünü nemli bir bez ile örterek bir süre dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi bittikten sonra ceviz büyüklüğünde bir parça aldığınız hamurdan yassı bir şekil vererek fırın tepsisine dizin. Daha önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirdiğiniz tatlınız pişerken diğer taraftan da şerbeti hazırlayabilirsiniz. Bir tencere içerisine toz şeker ve suyu ekleyerek ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içerisine limon suyunu da ekleyerek bir süre daha kaynatıp artık tatlınızın üzerine dökebilirsiniz. İyice şerbeti çeken tatlınızı badem ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazır bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Badem Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Diş Bademi Ekimi

Diş Bademi Ekimi

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Badem Kaç Kalori?dir?

Badem Kaç Kalori?dir?

Badem Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Badem Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Taze Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Taze Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Acı Badem Yağı Saç Acı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Acı Badem Yağı Saç Acı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Kabuklu Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabuklu Badem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

1 Dönüme Kaç Badem Ağacı Dikilir?

1 Dönüme Kaç Badem Ağacı Dikilir?

Güncel

Badem Kreminin Faydaları Nelerdir?

Badem Kreminin Faydaları Nelerdir?