Badem tatlısı, damaklarda bıraktığı enfes tat ve kıvam ile herkesin severek yiyeceği hafif bir lezzet sunar. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan bu tatlı, içerisindeki badem sayesinde hoş bir koku ve tat kazanır. Şerbetli tatlılar arasında yer alan bu özel lezzet, servislerinizi hafif ve doyumsuz bir tatla taçlandırır. Badem Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Badem Tatlısı Şerbeti İçin
Badem Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle margarini eriterek bir kabın içerisine alın ve yumurta ekleyerek çırpmaya başlayın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırarak bir kenara bırakın. Daha sonra içerisine sıvı yağı da ekleyerek karıştırın ve irmik ile pudra şekerini ekleyerek hamur haline getirin. Hamurun içerisine çekilmiş bademleri ve Hindistan cevizini de ekleyerek yoğurmaya başlayın ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Son olarak kabartma tozu, vanilin ve toz mayayı ekleyerek iyice yoğurun ve üstünü nemli bir bezle örterek bir süre dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi bittikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yassı şekiller verin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Tatlılar pişerken, şerbeti hazırlayın. Bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve bir süre daha kaynatın. Tatlılar fırından çıktıktan sonra hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerine dökün. Şerbeti iyice çeken tatlınızı badem ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun. |